Nyhedsbrev September

Velkommen til Alma og Mathias

Stort velkommen til Alma Birch Jørgensen og Mathias Kaasgaard, der begge er startet i børnehaven den 1. september. Også stort velkommen til jeres familier.

Turdage tirsdage og onsdage

Vi er nu 13 børn i Krudtuglen, og det betyder, at vi kan tage på fællesture med bussen for hele børnehaven to formiddage om ugen med Jannie som chauffør. Vores turdage er nu tirsdage kl. 9-11.30 og onsdage kl. 9-12.30. Vi vil gerne, at I forældre pakker jeres børns tasker med madpakke, drikkedunk, skiftetøj og ble, for de børn, der bruger det. For de børn, der kommer tidligt om morgenen hjælper vi børnene med at få madpakke og drikkedunk med fra køleskabet.

Åben børnehave

Vi prøver noget nyt med håbet om, at vi kan blive endnu flere dejlige børn i Krudtuglen J

1. torsdag i måneden fra september til december inviterer vi nye forældre og dagplejere til ”åben børnehave” hos os kl. 9.30-12, hvor vi tilbyder aktiviteter i børnehøjde og har kaffe på kanden. Vi håber, at der kommer gæster i børnehaven, som vi og børnene vil tage godt imod og vise, hvordan det er at være krudtugler i vores børnehave. I er velkomne til at sprede budskabet, hvis I kender nogle interesserede.

Sprog

Vi sætter igen særligt fokus på sprog, hvor Sus, som er vores sprogpædagog, vil screene de yngste børn for deres sproglige udvikling og følge op på sprogstimulering. Vi informerer jer forældre, hvis jeres barn er en del af vores sprogscreening- og stimulering.

Cykeluge i uge 39

I uge 39 har vi cykeluge, hvor børnene meget gerne må medbringe cykler og cykelhjelme hele ugen. Cyklerne kan stå aflåst på legepladsen hele ugen, så cyklerne kun skal transporteres frem og tilbage mandag og fredag.

Personalets kaffepause kl. 12.15-12.30

I Krudtuglen holder vi voksne ingen pauser i løbet af arbejdsdagen. Vi prioriterer at spise vores madpakke sammen med børnene, da det skaber en god fælles madkultur med plads til social læring rundt om bordet. Personalet har i stedet en fælles-kaffepause kl. 12.15-12.30 på legepladsen, hvor sovebørn er puttet og børnene er kommet godt i gang med lege og aktiviteter i uderummet. I dette tidsrum kan I derfor opleve, at personalet er samlet til kaffe og the rund om bordet på legepladsen. Kommer I på dette tidspunkt er I selvfølgelig velkomne til at ta’ en kop kaffe sammen med os, og vi vil altid have opsyn med jeres børn og hjælpe dem – også i dette tidsrum.

Høstmarked den 19.9

Sæt gerne kryds i kalenderen torsdag den 19.9 om aftenen, hvor der er Høstmarked på skolen for alle i huset. Krudtuglerne vil lave fuglekogler og blomsterophæng, som sælges til høstmarked. Mere information følger senere.

Aktiviteter i september

Mandag d. 2.9                    Rengøring af legetøj

Tirsdag d. 3.9                                            Tur til Kystvejen og samle fyrkogler

Onsdag d. 4.9                     Tur kl 9-12.30

Torsdag d. 5.9                     Modellervoks og tegnebord. Åben børnehave om formiddagen.

Fredag d. 6.9                       Abesnot + sprog

Mandag d. 9.9                    Dans + sprog

Tirsdag d. 10.9                    Tur kl. 9-11.30

Onsdag d. 11.9                   Tur kl. 9-12.30