Børnehaven

Sønderhå-Hørsted Fribørnehave Krudtuglen er en privat institution under Sønderhå-Hørsted Friskole og godkendt af Thisted Kommune.

Børnehaven blev indviet den 1. september 2007 og har plads til 30 børn i alderen 2 til 6 år.

Sønderhå-Hørsted Fribørnehave Krudtuglen har et tæt fællesskab med friskolen. Vi deler bus, traditioner og morgensang.

Hver dag samles børnene fra sfo og børnehave til fællespasning mellem kl.

6.15 og 7.15 samt kl. 15.30 og 16.30

Krudtuglerne holder til i underetagen med udsigt til vores skønne legeplads. Her er udfordringer til både store og små.

Højen. Hængekøjerne. Bålhytten og bålpladsen hvor vi laver Heksesuppe og Edderkoppebrød, som er det, rigtige Krudtugler spiser.

To gange om ugen tager vi på tur ud i det blå. Ofte til Sønderhå Plantage – lige i nærheden. Vi tager også længere væk til skov og vand. De dage, vi ikke er på tur, deltager vi i skolens morgensang.

Vores mål er, at børnene gennem leg og samvær udvikler såvel sociale kompetencer som lyst til livslang læring og udvikling.

Nøgleordene for at opnå dette er:

• Nærhed
  • Omsorg
  • Fællesskab
  • Tryghed
  • Oplevelser i naturen
  • Leg
  • Sang, musik, rim og remser
  • Teater
  • Motoriske udfordringer

Børnene kan starte i Krudtuglen fra de er 2 år og fortsætte til de begynder i skole.

Dagsrytmen i Sønderhå-Hørsted Fribørnehave Krudtuglen

6:15 Krudtuglen åbner – morgenmad

8:00 Morgensang

9:00 Frugt, samling, pædagogiske aktiviteter eller tur

11:00 Madpakker

12:00 Hjem fra tur/legepladsen

14:00 Eftermiddagsmad

15:00 Lege ude eller inde

16:30 Krudtuglen siger tak for i dag

Krudtuglerne undersøger naturens mangfoldighed og udvikler sig til sunde og nysgerrige børn. De bliver fortrolige med naturen og lærer en masse om, hvordan vi behandler den og hinanden.